Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας

Οι δραστηριότητες του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας εστιάζονται στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη χρήση των νέων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην εκπαίδευση, στην τεχνολογική στήριξη των δραστηριοτήτων του Π.Ι., στην παραγωγή και τον πολλαπλασιασμό οπτικοακουστικού υλικού, και, τέλος, στην προώθηση ερευνητικών προγραμμάτων που αφορούν στη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Κάτω από το πρίσμα αυτών των δραστηριοτήτων, ο Ιστοχώρος ‘Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας’ δημιουργήθηκε και ενημερώνεται με στόχο την ενίσχυση του έργου των εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών. Λειτουργεί ως χώρος ενημέρωσης και ενίσχυσης του εκπαιδευτικού έργου δημοσιεύοντας εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που έλαβαν μέρος στα Προγράμματα Επιμόρφωσης σε θέματα Πληροφορικής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου. Ωστόσο, στοχεύει στο να εμπλουτιστεί από υλικό που οι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να ανεβάσουν και να μοιραστούν με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Η Εκπαιδευτική Πύλη www.e-epimorfosi.ac.cy αποτελεί χώρο συνάντησης και αλληλοϋποστήριξης εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών φιλοξενώντας υποστηριχτικό υλικό, προτάσεις διδασκαλίας, χρήσιμες συνδέσεις, άρθρα και πρόσφατες ανακοινώσεις. Επιπλέον, ο διαδικτυακός αυτός χώρος στοχεύει στο να καλλιεργήσει διόδους επικοινωνίας των ομάδων αυτών με την Μονάδα Υλοποίησης Έργων των ΤΠΕ έτσι ώστε να αναπτυχθεί μια εποικοδομητική συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου