Γενικά Λογισμικά

MagicBook

Το MagicBook είναι ένα ελεύθερο ηλεκτρονικό βιβλίο ζωγραφικής για τους μικρούς μαθητές, Αυτό το λογισμικό θα βοηθήσει τα παιδιά  να αναπτύξουν στον υπολογιστή  τις καλλιτεχνικές ικανότητες..

Sebran's ABC

Παιχνίδια που βοηθούν στη μάθηση γραμμάτων, αριθμών, απλών μαθηματικών και ανάγνωσης. Υποστηρίζει πλήρως ελληνικό περιβάλλον.
Για την προσχολική ηλικία υπάρχει και η έκδοση MiniSebran 

KidZui

Ο KidZui είναι ένας browser για μικρά παιδιά τα οποία μπορούν να σερφάρουν στο ίντερνετ με σχετική ασφάλεια. Περιέχει πολλά παιχνίδια, αλλά είναι όλα στα αγγλικά. Οι εικόνες όμως κυριαρχούν, πράγμα που κάνει τη γλώσσα να περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Pencil

Tο Pencil είναι μια δωρεάν εφαρμογή για τη δημιουργία κινουμένων σχεδίων (cartoons) με συνδυασμό εικόνων και διανυσματικών γραφικών. Απευθύνεται σε χρήστες όλων των επιπέδων που επιθυμούν να φτιάξουν γρήγορα και εύκολα 2d animations, μιμούμενοι την παλιά κλασσική διαδικασία. Διαθέτει εύχρηστο interface με απλή δομή.

Kids Abacus

Το Kids Abacus είναι ένα πρόγραμμα που αφορά τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας. Δίνει τη δυνατότητα να μάθουν αριθμούς από το ένα εως το 100 με μπάλες, κουνελάκια, πεταλούδες, κουτιά, και κέικ. Σύρετε απλά τα αντικείμενα από τον κύριο άβακα σε ένα μικρό κύκλο που έχει για να μάθετε πόσα αντικείμενα έχετε και πόσα παραμένουν. Η φωνή που μετράει μαζί με κάθε ενέργεια που κάνετε κάνει ευκολότερη τη μάθηση.
Κατασκευαστής: Caltrox Educational Software

drawing 4 kids 1.0

Το drawing 4 kids 1.0 έχει σκοπό να διδάξει τα μικρά παιδιά να χειρίζονται το ποντίκι και να διασκεδάσουν με τα χρώματα,τα σχήματα και τους ήχους.

Rapid Typing Tutor

Πρόγραμμα εκμάθησης πληκτρολόγησης...
Το Rapid Typing Tutor σας μαθαίνει πώς να χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιό σας με ένα διασκεδαστικό και ψυχαγωγικό τρόπο και είναι  δωρεάν. Είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε να διδάξει τους ενήλικες και τα παιδιά να χρησιμοποιούν το πληκτρολόγιο του υπολογιστή τους αποτελεσματικότερα από ποτέ.

GCompris

Το GCompris είναι μια σουίτα εκπαιδευτικού λογισμικού και αποτελείται από ένα μεγάλο πλήθος δραστηριοτήτων για παιδιά ηλικίας 2 έως 10 ετών. Μερικές από τις δραστηριότητες αν και έχουν παιγνιώδη χαρακτήρα, ωστόσο διατηρούν τον εκπαιδευτικό τους προσανατολισμό.

Open Office 4 Kids

Μια έκπληξη για τους φίλους της Open Source κοινότητας, αποτελεί το Open Office 4 Kids, μια σουίτα παρόμοια με αυτή του OpenOffice.org, που στοχεύει όμως το πολύ νεότερο κοινό των υπολογιστών, με ηλικές από 7 έως και 12 ετών!
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του project, το Open Office 4 Kids βασίζεται πάνω στον κώδικα του OpenOffice.org, αλλά μερικά χαρακτηριστικά έφυγαν ώστε να φορτώνει αισθητά πιο γρήγορα από την κανονική σουίτα.
Υπάρχουν αρκετά λιγότερα στοιχεία στο interface και μεγαλύτερα κουμπιά, ώστε να διευκολύνουν τους μικρούς φίλους μας στην εργασία τους - και όχι μόνο βέβαια, μιας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον οποιονδήποτε.
Όπως αναμένεται λοιπόν, το Open Office 4 Kids δεν έχει τα εξειδικευμένα χαρακτηριστικά του OpenOffice.org που χρησιμοποιούσαν οι "hardcore" χρήστες, αλλά σίγουρα κάποιος μπορεί εύκολα να δει τη δουλειά του να πραγματοποιείται, με το interface να μην κουράζει, ενώ είναι και εντυπωσιακά γρήγορο.

Dia

Το Dia είναι ένα απλό και εύχρηστο πρόγραμμα για την κατασκευή διαγραμμάτων. Υποστηρίζει ελληνικό περιβάλλον. 

Comic Strip Creator

Δημιουργεί frames με κόμιξ. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής φόντου και εισαγωγής "ηρώων" από οποιαδήποτε πηγή. Το Comic Strip Creator είναι εφαρμογή που κατεβαίνει στον υπολογιστή και δεν χρειάζεται σύνδεση. Χρησιμοποιείται στο Educomics project (www.educomics.org), από σχολεία πέντε χωρών μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα. Οι άλλες χώρες είναι η Μ. Βρετανία, Ισπανία, Ιταλία και η Κύπρος. Το  Educomics είναι πρότζεκτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμπεριλαμβάνεται στο Life Long Learning Programme.

Swap Puzzle

Με το Swap Puzzle μπορείτε να "σπάσετε" μια εικόνα της επιλογής σας και να ξανατοποθετήσετε τα κομμάτια της στη σωστή θέση. Έχει επίπεδα δυσκολίας. Είναι το κλασικό παζλ σε ηλεκτρονική μορφή. Το πλήθος των προσπαθειών-μετακινήσεων που γίνονται για τη συμπλήρωση της εικόνας προσμετρώνται και αξιολογούνται με αριθμητική βαθμολογία.

FlashQard

Το FlashQard είναι ένα εκπαιδευτικό λογισμικό που βοηθάει στη διαδικασία εκμάθησης. Έχει ως στόχο να  βοηθήσει να μάθετε οτιδήποτε μπορεί να μαθευτεί. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται με τη μέθοδο "Leitner" που η φιλοσοφία της αποτελεί μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για την εκμάθηση.
(Δεν ασχολήθηκα καθόλου μαζί του, δεν ξέρω αν είναι εύκολη η διαχείριση των παροχών του)

 Tux Paint

Το Tux Paint είναι ένα πρόγραμμα ζωγραφικής για παιδιά άνω των 3 ετών. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση του με αστείους ήχους και μια μασκότ που θα ενθαρρύνει και καθοδηγήσει το παιδί στην χρήση του προγράμματος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: